Wie een leaseauto wil aanschaffen zal merken dat het internet volstaat met informatie en aanbieders van leaseauto’s. Er is veel waar je aan moet denken, en een verzekering die past bij je leaseauto is daar ook zeker een van. Een occasion leasen betekent vaak dat je bijvoorbeeld een andere verzekering nodig hebt dan wanneer je een auto leaset voor zakelijk gebruik.
Schadevrije jaren
Wie eigenaar is van een auto bouwt schadevrije jaren op. Dit is zeer voordelig en kan je veel geld besparen. Helaas werkt dit niet voor leasen, omdat je niet de eigenaar bent van de auto. De leasemaatschappij is namelijk eigenaar en niet jij. Betekent dit dan dat je helemaal geen voordeel kunt behalen met schadevrije jaren? Gelukkig niet. Steeds populairder wordt het namelijk om bij je leasemaatschappij een verklaring te vragen. Hierin staat hoe vaak jij schade hebt gereden. De verzekering kan dan alsnog bepalen hoeveel schadevrije jaren jij krijgt.
Soort contract
Terug naar de verzekeringen van leaseauto’s. Of jij zelf een verzekering af dient te sluiten hangt sterk samen met het type contract dat je hebt. Zo dien je bij financial lease zelf een autoverzekering te verzorgen. We spreken van financial lease als je aan het einde van het contract eigenaar wordt van de auto. Bij operationele lease blijft de auto in het bezit van de leasemaatschappij. In dat geval is de verzekering vaak wel geregeld via de leasemaatschappij.
Verzekeringen
Wanneer je een financial lease constructie hebt zal je dus zelf moeten zorgen voor een verzekering. Voor zakelijk leasen zijn er hiervoor dan ook speciale zakelijke verzekeringen voor je leaseauto. Je kunt daarnaast overwegen om je auto allrisk te laten verzekeren. Zo hoef je niet onnodig heel veel geld te besparen bij diefstal of wanneer je auto onverhoopt total-loss wordt verklaard. Een autoverzekering kun je overigens afsluiten bij de leasemaatschappij, maar het kan ook goedkoper zijn om dit door een derde partij te laten doen. Op internet zijn er ook websites die je helpen met vergelijken tussen de verschillende aanbieders van verzekeringen.
Tot slot is het goed om nog maar eens te benoemen dat elke auto in Nederland een verzekering moet hebben. Zonder een verzekering mag je de weg niet op en riskeer je een hoge boete. Daarnaast zal je veel geld moeten betalen als je schade rijdt of een ongeluk hebt in een onverzekerde auto.
Comments are closed