26 sep

By Admin

Category: Blog

4 tips om geld te besparen op je auto Comments Off

4 tips om geld te besparen op je auto

Iedereen die een eigen auto heeft weet dat er in totaal nog best wat geld naartoe gaat, op maandelijkse basis. Naast het gebruikelijke zoals benzinekosten heb je natuurlijk ook wegenbelasting en je autoverzekering. Hier lees je 4 tips om geld te besparen.

1. Benzine kosten

Als je gewend bent om voor elk ritje de auto te pakken is het toch verstandig om in ieder geval voor de korte ritjes voortaan de fiets te pakken. Het voelt waarschijnlijk niet zo maar iedere keer een korte afstand kost bij elkaar veel benzine en dus ook veel geld. Probeer daarnaast ook niet langs de snelweg te tanken, deze benzinepompen vragen meer geld per liter dan een tankstation in je eigen woonplaats.

2. Gas geven en remmen

Probeer uiteraard altijd met het verkeer mee te rijden en niet te hard óf te langzaam te rijden. Echter is het binnen de bebouwde kom verstandig om wat eerder je gaspedaal los te laten, zo bespaar je ook benzine. Daarnaast maak je minder gebruik van je remmen wat op den duur weer besparend is voor je onderhoud, bijvoorbeeld je remblokken vervangen hoeft dan minder vaak te gebeuren.

3. Vakantie

Als je toch al een auto voor de deur hebt staan kun je deze ook goed gebruiken voor een vakantie. Tijdens een vliegvakantie staat je auto maar voor de deur, terwijl je maandelijkse kosten wel doorlopen. Door bijvoorbeeld alleen al een trekhaak monteren kun je op op pad met een (gehuurde) caravan, dit bespaart je direct kosten op je hotel.

4. Deel de autokosten

Daarnaast kun je ook op een hele andere manier geld besparen. Probeer samen met je familie of eventueel buren samen de auto te onderhouden. Hierbij is het wel belangrijk om een goed schema te maken wie de auto wanneer mag of gaat gebruiken. Hiervoor zijn speciale deelauto-verzekeringen voor. Je kunt ook gaan carpoolen met collega’s, zo kun je afwisselen in wie er rijdt en bespaar je ook weer wat kosten in onderhoud omdat je je auto minder vaak gebruikt.

Share this Post!