voorruit vervangen
07 okt

By Admin

Category: Geen categorie

De voorruit vervangen van een elektrische auto, waar moet je op letten? Comments Off

De voorruit vervangen van een elektrische auto, waar moet je op letten?

Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse weg stijgt hard. Het is bijna niet meer mogelijk om een langere afstand te rijden zonder een elektrische auto tegen te komen. Maar net als alle andere auto’s, zijn deze EV’s ook gebruiksvoorwerpen die onderhevig zijn aan schade. Een opspattend steentje kan zorgen voor een flinke ster in de voorruit en wanneer de voorruit vervangen moet worden bij grotere ruitschade, dan is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Hoe vervang je de voorruit van jouw elektrische auto zo goedkoop mogelijk en is dit iets wat je zelf kunt doen?

Is de voorruit van een elektrische auto anders dan standaardvoorruiten?

Nee, de elektrische auto heeft veel afwijkende onderdelen, maar de voorruit is er niet een van. De gemiddelde elektrische auto heeft autobanden met wangbescherming om het extra gewicht op te vangen en ook de schokdempers zijn vaak sterker gemaakt, omdat het totaalgewicht van de auto dit vereist. Maar de voorruit is eigenlijk zo goed als identiek gebleven.

Alleen op het gebied van de features zijn er veel ontwikkelingen. Deze hebben echter niet alleen betrekking op de elektrische auto’s, maar op alle nieuwere automodellen die gemaakt worden. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer er ruitschade in de voorruit zit. Het betekent namelijk onder andere dat zelf de voorruit vervangen bij een barst in de voorruit geen goede optie is.

Waarom kan ik niet zelf de voorruit vervangen van mijn Tesla?

Een Tesla autoruit vervangen – of een voorruit vervangen van een andere elektrische auto – is geen goed idee. Het is per definitie niet verstandig om een gekitte voorruit zelf te vervangen, omdat deze los kan schieten bij hard remmen en kan gaan lekken. Maar bij een elektrische auto komen nog iets meer factoren kijken.

Zo moet de hoofdzekering van de auto afgesloten worden, omdat het werken aan een elektrische auto in de buurt van bedrading levensgevaarlijke situaties oplevert wanneer er spanning op de auto staat. Daar komt bij dat er veel randapparatuur aangesloten is op een gemiddelde voorruit van een elektrische auto. Deze moet opnieuw gekalibreerd worden, omdat camera’s en andere apparatuur anders niet meer optimaal werken.

Wat bedragen de voorruit vervangen kosten op deze manier?

Laten we voor het gemak even bij de Tesla voorruit vervangen blijven. Tesla staat niet bekend om goedkope onderdelen of snelle levering. Wat betekent dit voor de voorruit vervangen kosten? Niet veel, want je kunt de nieuwe voorruit voor je Tesla gewoon op de after market bestellen. Daar kost een compleet nieuwe voorruit voor je Tesla iets meer dan € 400, wat vele malen goedkoper is dan een voorruit van de merkdealer. Als die überhaupt al reserveonderdelen heeft liggen voor jouw model.

Heb je een barst in de voorruit en wil je de voorruit vervangen kosten zo laag mogelijk houden? Dan is de after market de juiste plek, zeker wanneer het laten monteren van de voorruit door FOCWA-gecertificeerde montagepartners gedaan wordt die direct het kalibreren van de randapparatuur voor hun rekening nemen.

Share this Post!