By Admin

Category: Blog

Een auto kopen, waar moet je financieel op letten? Comments Off

Een auto kopen, waar moet je financieel op letten?

Heb je kort geleden je rijbewijs gehaald of gaat dit binnenkort gebeuren? Dan is het natuurlijk tijd voor een eigen auto. Of je nu een occasion koopt, een compleet nieuwe auto of besluit om een voertuig te gaan leasen: autorijden kost, zeker als je jong bent, flink wat geld. Maar als je een aantal zaken in de gaten houdt, is een tweedehands auto kopen of er eentje leasen goed betaalbaar. Doe je voordeel met de nuttige tips hieronder!

Kies voor de youngtimer regeling
Een slimme manier om voordelig te kunnen autorijden, is gebruikmaken van de zogenoemde youngtimer regeling. Youngtimers zijn auto’s die tussen de 15 en 25 jaar oud zijn. Koop je dit soort occasions, dan kun je profiteren van een gunstige bijtellingsregeling en zo veel besparen op je autokosten. Dit komt omdat voor de bijtelling niet de cataloguswaarde wordt berekend, maar de daadwerkelijke leeftijd van je auto. En dat is belastingtechnisch voordelig. Tegelijk is het fijne van youngtimers dat je in een relatief nieuwe auto kunt rijden voor weinig geld!

Leer jezelf een zuinige rijstijl aan
Door slim auto te rijden kun je flink wat brandstofkosten besparen. De ANWB heeft in het kader van zuiniger rijden jaren geleden al het project Het Nieuwe Rijden geïntroduceerd. Het betreft tips om slim brandstof te besparen. Rustig optrekken, de maximumsnelheid niet overschrijden en het gas eerder loslaten zijn voorbeelden van enkele handelingen die het brandstofverbruik met 10 tot wel 20 procent kunnen reduceren. Daarnaast is het slim om de bandenspanning regelmatig te controleren, de airco alleen in noodgevallen te gebruiken en de ramen dicht te laten. Naast deze manieren van slim autorijden is het natuurlijk ook verstandig om te tanken op dagen dat tankstations een korting op de benzineprijs aanbieden. Meestal is dit op een zaterdag en/of woensdag het geval.

Vergelijk aanbieders van tweedehands auto’s met elkaar
Heb je plannen om een yountimer te gaan kopen? Dan doe je er slim aan om niet meteen bij het eerste het beste aanbod te happen. Er zijn tegenwoordig online en offline zoveel aanbieders van gebruikte auto’s, dat er veel keuze is. Door de prijzen van autodealers meet elkaar te vergelijken en goed vooronderzoek te doen, kun je vaak al snel enkele honderden tot soms wel duizenden euro’s besparen op de aanschaf van jouw occasion, youngtimer of gebruikte auto. Succes met je zoektocht en houd het kostenplaatje voor jezelf goed in de gaten!

Share this Post!