By Admin

Category: Geen categorie

Een tweedehands auto kopen met deze stappen! Comments Off

Een tweedehands auto kopen met deze stappen!

Je bent 18, hebt net je rijbewijs gehaald en wilt een autootje gaan kopen. Maar waar begin je? In dit artikel beschrijven we de stappen die je dient te zetten om een tweedehands auto te kopen!

Stap 1: Het soort auto

Voor je een auto kunt zoeken, is het handig om eerst te bepalen wat voor iets je wilt. Er bestaan namelijk zoveel verschillende soorten auto’s! Wil je bijvoorbeeld graag een bepaald merk? Een bepaalde kleur? Per se een 5-deurs? Of misschien wel een cabrio? Alles is mogelijk! Bepaal dus waar jouw auto aan moet voldoen.

Stap 2: De auto zoeken

Wanneer je een beeld hebt van wat je ongeveer wilt, is het tijd om te gaan zoeken. Hiervoor zijn er verschillende sites die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats, Autoscout24 of RP Automotive. Op dergelijke websites kun je meestal zaken als de kleur en het merk aanvinken.

Stap 3: Kenteken check

Heb je online een auto gevonden die je wel ziet zitten? Doe dan een kenteken check. Hiermee kun je namelijk basisinformatie over een auto inzien. Wanneer je uitgebreidere gegevens wilt, kun je deze voor een paar euro opvragen.

Stap 4: Een proefrit maken

Wanneer de gegevens er goed uit zien, is het tijd om een afspraak te maken voor een proefrit. Kijk voor de proefrit goed naar het interieur en het exterieur van de auto. Zijn er dingen die je opvallen? Zo ja, vraag hier dan naar. Misschien zie je ergens schade die je op de foto’s niet hebt gezien, of ontbreekt er ergens iets. Wanneer de auto van een garage is, kun je vragen of dit soort mankementen in orde gemaakt kunnen worden wanneer je de auto zou kopen.

Als je alles goed hebt bekeken, is het tijd voor de proefrit. Let tijdens de proefrit goed op hoe de auto rijdt, stuurt en remt. Luister ook of je geen rare geluiden hoort. Rijden in een andere auto is altijd even wennen. Maak dus een flinke ronde, om goed te kunnen bepalen of de auto wat voor jou is of niet.

Stap 5: De auto kopen!

Reed de auto goed? Dan kun je de auto kopen! Regel daarna zo snel mogelijk de overschrijving, wegenbelasting en verzekering, en je bent klaar om de weg op te gaan!

Share this Post!