By Admin

Category: Geen categorie

Een zakelijke lening voor bedrijfsauto’s Comments Off

Een zakelijke lening voor bedrijfsauto’s

Een auto van de zaak is vaak een van de belangrijkste zaken voor goede promotie van je bedrijf of om je werk uit te kunnen voeren. Het is daarom ook niet zo gek dat een bedrijfsauto de voornamelijkste reden is waarom ondernemers en zzp’ers een zakelijke lening afsluiten. Op deze manier hoef je niet meteen het eigen vermogen aan te tasten en kun je dit geld gebruiken om verder te investeren. Een zakelijke lening afsluiten voor een bedrijfswagen doe je op een andere manier dan bijvoorbeeld een hypotheek, maar in de meeste gevallen is dit alleen nog maar eenvoudiger.

Verschillende vormen lenen bedrijfsauto

In de norm zijn er drie manieren hoe je een bedrijfsauto aan kunt schaffen: zelf betalen uit eigen vermogen, een lening afsluiten en de auto leasen. Zelf betalen hebben we hierboven al besproken en heeft daarom naar onze mening geen aanbeveling. Waar je wel voor kunt kiezen zijn lenen en leasen.

Bij een bedrijfsauto lening kun je geld krijgen om je bedrijfsauto te financieren, waardoor je je auto kunt aanschaffen zonder je eigen vermogen aan te tasten. Het voordeel hierbij is dat je vaak erg goede voorwaarden kunt krijgen. Bij de meeste zakelijke leningen is het vaak veel rekenen om te kijken of er wel een lening afgesloten kan worden. Omdat bij een lening voor een auto de bedrijfswagen als onderpand kan dienen, kan je de lening afsluiten voor betere voorwaarden.

Daarnaast bestaat er ook de vorm dat je je bedrijfsauto kan leasen. Ook dit wordt weer ingedeeld in twee manieren. Allereerst financial lease, wat op dezelfde manier werkt als de zakelijke lening. Daartegenover staat full operational lease. Hiermee zijn de kosten van je bedrijfsauto volledig gedekt, maar kun je niet profiteren van fiscale voordelen, zoals aftrekposten die je belastingen naar beneden halen. Het is dus belangrijk dat je goed bekijkt wat de voor- en nadelen van de verschillende vormen financieringen zijn voordat je een lening of leasecontract afsluit.

Geschikt voor iedere ondernemer

Een bedrijfsauto kan erg belangrijk zijn om representatief bij je klanten of opdrachtgevers te kunnen komen. Bovendien heb je ook goed vervoer nodig waar je je spullen in kwijt kunt, als je bijvoorbeeld een onderneming hebt in klussen of entertainment. Het is daarom eenvoudiger voor een ondernemer om een zakelijke lening af te sluiten voor een bedrijfsauto dan voor andere doeleinden.

Vooral zzp’ers en kleine bedrijven kunnen baat hebben bij een dergelijke lening of leasecontract. Dit komt omdat je inkomen een minder grote rol speelt omdat je auto als onderpand dient. Kun je niet voldoen aan je betalingen, dan kan de geldschieter je auto weer terugnemen. Vanwege deze regeling is het voor veel meer ondernemers mogelijk een lening af te sluiten.

Share this Post!