14 mrt

By Admin

Category: Blog

Hoe gebruik je de airco op z’n best? No Comments

Hoe gebruik je de airco op z’n best?

Hoe gebruik je de airco op z’n best?

De zomer komt eraan! Steeds vaker laat de zon zich weer zien. Misschien heb je al wel genoten van het voorjaarszonnetje. Dit betekent dat je de airco weer aanslingert in de auto. Maar vaak gaat dit gepaard met stank. Een airco is niet zonder onderhoud. Je doet er verstandig aan deze regelmatig te checken bij een vakgarage. Je wilt niet voor elk wissewasje naar een garage, daarom geven wij je tips voor het gebruiken van de airco.

Maak gebruik van de airco

Een airco in de auto is bedoeld om hier gebruik van te maken. Je wilt voorkomen dat pakking en afdichtingen uitdrogen. Helaas lekt het koudemiddel altijd weg. Onderhoud is nodig, maar regelmatig de airco van de auto gebruiken ook. Zet daarom de airco zeker één keer per week gewoon eventjes aan.

Zet de airco 10 minuten voor aankomst uit

Veel mensen klagen dat de airco van de auto stinkt. Dit komt door bacteriegroei op het raster van de verdamper. Daarnaast vermengt condens zich met stof. Dit resulteert in schimmels en een muffe lucht.  Een simpele oplossing hiervoor is: zet je airco uit minstens 10 minuten voordat je arriveert. Zo blijft er minder vocht achter in de condensor.

Niet lager dan 5 graden dan de buitentemperatuur

Het is verleidelijk om tijdens een hittegolf flink de airco aanzetten. Je krijgt niet alleen een klap van de hitte als je uit de auto stapt, ook je airco is hier blij mee. Stel daarom de temperatuur zo in dat deze niet meer dan 5 graden kouder is dan de buitentemperatuur.

Gebruik de recirculatiestand

Een airco heeft een recirculatiestand en gebruik deze ook. Met name tijdens de afkoelperiode is dit raadzaam. Zo bereik je sneller de gewenste temperatuur. Wanneer het koel is in de auto, laat je weer gewoon frisse lucht toe in de auto.

Check je airco regelmatig

Laat je airco regelmatig controleren en eventueel bijvullen of repareren. Door bijvoorbeeld verlies van het koudemiddel slijt je airco snel. Laat daarom je airco regelmatig bijvullen en reinigen. Dit kan bijvoorbeeld bij een vakgarage. Zij hebben een speciale airco service en maak hier ook gewoon gebruik van. Zo voorkom je muffe geurtjes, maar ook onnodige reparaties van de airco.

Share this Post!

Leave a Reply

Tags: