By Admin

Category: Blog

Importeren van auto of motor uit Duitsland Comments Off

Importeren van auto of motor uit Duitsland

Wanneer je al jaren de droom hebt om een motor aan te schaffen, dan kan je je geluk waarschijnlijk niet op wanneer je er ook echt een naar je zin gevonden hebt. Maar wat nu als je deze online hebt gezien en hij te koop staat in Duitsland? Je hoeft dan gelukkig niet meteen je droom op te bergen, integendeel. Je kan perfect een motor importeren vanuit Duitsland en dit zonder zorgen. Gewoon rekening houden met een aantal zaken en het komt dik in orde! 

Motor importeren 

Bij een motor importeren vanuit het buitenland, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Er is natuurlijk nog een verschil of deze van buiten Europa of binnen Europa moet komen. Denk vooral aan de Europese typegoedkeuring als deze binnen de EU wordt geïmporteerd. Ook het transport, de invoerrechten en de BTW zijn zaken waar je rekening mee moet houden. Ook het betalen van BPM en de RDW keuring zijn zaken die je in het achterhoofd moet houden als je een motor gaat importeren naar Nederland. 

Zelf importeren of een professional 

Als je al sterretjes begint te zien bij het lezen van bovenstaande, dan is het misschien geen goed idee om zelf te beginnen aan het importeren van jouw droommotor. Er zijn gelukkig heel wat professionele bedrijven die jou hierbij kunnen helpen. Van het regelen van transport over het aanvragen van een kentekenbewijs en nummerplaat tot het in orde maken van alle papieren, zij doen dit met plezier voor jou. Vaak kan je ook berekeningen laten maken van onder andere de BPM om niet voor onaangename verrassingen te komen staan. 

Garantie op import auto’s 

Ook bij het importeren van auto’s moet je rekening houden met heel wat zaken. Maar wanneer deze allemaal achter de rug zijn, kan je er eindelijk mee op de baan en kan je geluk beginnen. Maar wat als je plots defecte dingen merkt aan de auto die geÏmporteerd is? Garantie op import auto’s heb je zeker en vast.  Wanneer dit binnen de 6 maanden na aankoop gebeurd, is de verkoper nog verplicht om de kosten op zich te nemen en ALLe gebreken te herstellen. Gebeurt dit later dan 6 maanden? Dan is de verkoper enkel verantwoordelijk voor de gebreken die hij had kunnen kennen bij verkoop. 

Share this Post!