By Admin

Category: Geen categorie

Methodes om steenslag te herstellen Comments Off

Methodes om steenslag te herstellen

Iedere auto krijgt vroeg of laat last van steenslag. Tijdens het rijden, met name op de snelweg, spatten kleine steentjes tegen je auto aan. Hierdoor ontstaan kleine putjes en krasjes in je lak. Erg zonde natuurlijk! Gelukkig zijn er manieren om steenslag te herstellen. Hoe? Dat leggen wij uit in dit artikel!

Spotrepair

De meest gebruikte methode om steenslag te herstellen in door middel van spotrepair. Bij veel herstelmethodes dient de volledige lak behandeld te worden. Niet bij spotrepair; zoals de naam al doet vermoeden, wordt hierbij namelijk enkel de plek van de schade behandeld. Hierdoor is dit dus een snelle en voordelige optie om steenslag te herstellen. Bij spotrepair wordt eerst de betreffende plaats egaal geschuurd. Vervolgens wordt met meetapparatuur de exacte kleur van de lak bepaald, welke daarna wordt nagemaakt en aangebracht. Hierdoor zie je dus geen kleurverschil tussen het behandelde deel en de rest van de auto!

Polijsten

Een ingrijpendere methode voor het herstellen van steenslag is door middel van polijsten. Hierbij wordt er een laagje van je lak afgehaald. Hierdoor wordt de lak weer mooi egaal. Vervolgens wordt er een beschermlaag aangebracht van bijvoorbeeld wax. Voor enkel wat steenslag wordt deze methode afgeraden, omdat de hele auto gepolijst dient te worden. Is je lak dof geworden, of zitten er veel krasjes op, dan is polijsten een goede uitkomst. Voor diepere krassen is polijsten echter niet geschikt.

Zelfreparatie

Je kunt het beste steenslag laten herstellen door Legal Shine Detailing of een andere specialist. Wil je toch liever zelf de steenslag herstellen? Dan is dat ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een lakstift. Met een lakstift werk je kleine krasjes eenvoudig weg. Deze lak blijft zo’n 15 wasbeurten zitten. Dit is dus een behoorlijke tijd, maar het is zeker geen permanente oplossing. Een andere optie voor zelfreparatie van slagsteen is met behulp van een lakspray. Deze is geschikt voor wat diepere krassen. Ook dit is echter geen permanente oplossing. Tevens zal het resultaat bij deze twee opties een stuk minder mooi zijn dan wanneer je het door een echte professional laat doen.

Share this Post!