By Admin

Category: Blog

Moet ik een occasion met schade kopen? Comments Off

Moet ik een occasion met schade kopen?

Als je op het punt staat om een auto aan te schaffen, zijn er verscheidene belangrijke aspecten om over na te denken. Uiteraard in eerste instantie over de keuze tussen een volledig nieuwe auto of een occasion. Daarnaast is het ook belang om te beslissen waar u de auto gaat kopen. Dit kan bijvoorbeeld particulier of bij een auto dealer. Als de keuze is gevallen op een occasion, zal al snel duidelijk worden dat ook hier heel veel verschil in het aanbod zit. Zo zijn er occasions beschikbaar die zo goed als nieuw zijn, maar ook occasions die redelijk wat schade hebben. Dit laatste kan zeker het geval zijn als besloten is om een occasion bij een particulier te kopen. Is het verstandig een occasion met schade te kopen?

Het wel of niet aanschaffen van een occasion met schade is afhankelijk van een aantal factoren. Daarnaast zitten er zowel voordelen als nadelen aan de keuze voor een auto met schade. Een groot voordeel van een tweedehands auto met schade, is dat deze een stuk goedkoper zal zijn in aanschaf, dan eenzelfde model zonder schade. Indien u over de kennis, skills en motivatie beschikt om de auto zelf te repareren, dan is de aanschaf van een auto met schade een enorm financieel voordeel. Voor echte auto liefhebbers, is een dusdanige uitdaging al een rechtvaardiging van de gemaakte kosten.

Helaas beschikt niet iedereen over de kennis en het enthousiasme om een auto zelf te repareren. In dit geval zal de auto waarschijnlijk gerepareerd gaan worden door een garage. Hierbij moet u niet alleen rekeninghouden met de gemaakte uren door de monteurs, maar ook met kosten van onderdelen die eventueel vervangen moeten worden. Dit soort kosten kunnen al snel oplopen. Om te beslissen of het kopen van de auto met schade, is het handig om een garage in te schakelen om een inschatting te maken van de kosten. In sommige gevallen kunnen de reparatiekosten dusdanig oplopen, dat het voordeliger zou zijn om een duurdere occasion zonder schade aan te schaffen.

In sommige gevallen dat het aanschaffen van een occasion met schade bij een particulier voordelig en verstandig zijn, maar in andere gevallen juist niet. Naast de bovengenoemden factoren, moet er ook rekening gehouden worden met emotionele waarde van de occasion met schade en persoonlijke voorkeuren. Misschien zoekt u een model uit een bepaald jaar, dat lastig te krijgen is. Mocht de afweging te lastig worden, dan kun je altijd een auto kopen bij een auto dealer. Dit is een veilige optie en dit geeft altijd een bepaalde zekerheid en garantie.

Share this Post!