By Admin

Category: Blog

Nieuwe auto kopen of leasen? Comments Off

Nieuwe auto kopen of leasen?

Een voertuig kopen met een traditionele autolening is vrij eenvoudig: U leent geld van een bank, kredietunie of andere kredietinstelling en betaalt maandelijks gedurende een aantal jaren. Een deel van elke betaling is rente en de rest is hoofdsom. Hoe hoger de rente, hoe hoger de aflossing. Naarmate u de hoofdsom terugbetaalt, bouwt u vermogen op totdat – tegen het einde van de lening – de auto helemaal van u is.

Steeds hogere auto prijzen 

Nu de autoprijzen stijgen en kopers de nieuwste veiligheidsvoorzieningen eisen die alleen op nieuwere auto’s beschikbaar zijn, is het leasen van een auto een gangbaar alternatief voor kopen geworden. Met een lease-overeenkomst, maken kopers een maandelijkse betaling aan een nieuwe auto te rijden voor een bepaalde termijn. Die betaling is vaak lager dan de maandelijkse kosten van de financiering van een nieuw voertuig, maar kopers moeten de auto terug aan het einde van de leaseperiode. Nu meer mensen dan ooit thuis werken, zijn de kilometer beperkingen bij een leasecontract voor veel kopers misschien geen factor. Integendeel zelfs: Velen zullen merken dat ze de kilometers waarvoor ze betaald hebben, niet gebruiken.

Voordelen auto privé leasen

Op het eerste gezicht kan leasen aantrekkelijker zijn dan kopen. De maandelijkse betalingen zijn meestal lager omdat u geen hoofdsom terugbetaalt. In plaats daarvan leent u alleen en betaalt u het verschil terug tussen de nieuwwaarde van de auto en de restwaarde van de auto – de verwachte waarde na afloop van het leasecontract – plus de financieringskosten.

Private lease aanbiedingen

Een auto kopen met een lening is niet de juiste keuze als u om de paar jaar een nieuwe auto wilt rijden. Als u een langetermijnlening afsluit en voortijdig inruilt, betaalt u in verhouding tot de hoofdsom zo veel financieringskosten dat u beter kunt leasen. Als uw doel is om lage maandelijkse betalingen te hebben en om de paar jaar een nieuwe auto te rijden met weinig gedoe, dan kan private lease de moeite waard zijn. Wees er echter zeker van dat u kunt leven met alle beperkingen op het aantal af te leggen kilometers, slijtage, en dergelijke.

Share this Post!