auto huren Groningen
22 mei

By Admin

Category: Geen categorie

Verzekering bij autohuur Comments Off

Verzekering bij autohuur

Als je geen auto tot je beschikking hebt maar wel een auto nodig hebt is een auto huren een mooie oplossing. De mogelijkheden hiervoor zijn groot en aanbieders hebben allemaal eigen voorwaarden voor de verhuur. Waar je ook woont in Nederland, er is altijd wel een auto in de buurt. Ook in het hoge noorden is dit nog mogelijk, zoals bij auto huren groningen. Als je een auto wil gaan huren dan wil je daar natuurlijk ook goed voor verzekerd zijn. Alles over de verzekeringen van huurauto’s kan je hier vinden.

In het buitenland

Als je naar het buitenland voor vakantie is er een grote kans dat je hier ook een bijpassende reisverzekering voor hebt gekozen. Veel mensen denken dat daarmee ook eventuele schade met een huurauto mee is gedekt. Dit is echter nooit het geval. In plaats daarvan moet je bij het verhuurbedrijf een aparte verzekering voor de auto moeten afsluiten

Kleine lettertjes

Waar je ook je auto huurt, je zal altijd goed moeten lezen wat er onder de verzekering valt. Dit varieert heel erg tussen verhuurders. Laat je contract voordat je het tekent altijd ook nog door een ander nalezen. Zeker in andere landen moet je opletten omdat de verzekeringen voor huurauto’s heel anders werken dan in Nederland. Hou er ook rekening mee dat je altijd een eigen risico moet betalen wanneer je schade rijdt, ongeacht je verzekering. In het buitenland is de eigenrisico vaak vele malen hoger dan in Nederland. Vaak heb je ook een mogelijkheid om je eigen risico af te kopen, maar dit gaat dan weer ten koste van je premie.

Lees je in

Op het moment dat je de auto afhaalt moet je ook gelijk bedenken welke verzekeringen je wil. Hiermee wil je niet overvallen worden en dus kan je maar beter vooraf aan de slag. Lees op de site alles wat relevant is voor verzekeren zodat je ter plekke weet wat je laat verzekeren. Zo kan je  vooraf al bepalen of je je wil indekken voor uitsluitingen. Dit is schade die niet onder de standaard verzekeringen valt. Als je met pech langs de weg staat wil je ook dat iemand de auto komt wegslepen, en met uitsluitingen in je verzekering hoef je hier niet voor te betalen.

Nu je op de hoogte bent van de verzekeringen voor huurauto’s hoef je alleen nog op zoek naar een locatie bij jou in de buurt. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een centrale plek zoals bij auto huren utrecht.

Share this Post!