autovakantie
02 mrt

By Admin

Category: Geen categorie

Voordelen van een autovakantie Comments Off

Voordelen van een autovakantie

De afgelopen jaren zijn autovakanties minder populair geworden, terwijl vlieg- en treinvakanties juist zijn gestegen in populariteit. Toch is een autovakantie nog steeds een relaxte manier van reizen en is het bovendien een stuk duurzamer dan het vliegtuig wanneer je met meerdere mensen gaat. Als je niet in het bezit bent van een auto kan je ook makkelijk en goedkoop een auto huren als alternatief. Ben je nog steeds niet om voor een autovakantie? Lees dan de volgende voordelen op een rijtje.

Comfortabel zitten in een auto

In een vliegtuig of trein zit je een aantal uur naast mensen die je niet kent. Dit kan soms een oncomfortabel gevoel geven. Als je met de auto gaat hoef je deze alleen te delen met je vrienden of familie. Samen kunnen jullie hardop meezingen met jullie favoriete hits of juist nostalgische nummers waar jullie herinneringen aan hebben. Als het tijd is voor een lunchstop kun je bij een benzinestation of restaurant rustig genieten van een hapje en een drankje. Dat klinkt toch allemaal een stuk aangenamer dan met een vliegtuig of trein?

Meer bagage meenemen

Steeds meer vliegvaartmaatschappijen hanteren strengere regels voor het meenemen van bagage. Waar je eerst nog een gratis koffertje als handbagage mee mocht, moet je daar tegenwoordig steeds vaker voor betalen. En wat dacht je van een koffer die net een kilo te veel weegt? Je moet dan wederom diep in de buidel tasten of een deel van je souvenirs achterlaten op de luchthaven. Wanneer je met de auto gaat, maakt een kilootje meer of minder dus vaak niet uit. Mocht het nou echt niet in de auto passen, dan kan je er altijd voor kiezen om een grotere auto te huren. Zo kun je alsnog zoveel bagage meenemen als jij nodig hebt! Een auto huren is niet moeilijk en een andere auto zorgt gelijk voor een extra vakantie vibe.

Je kunt direct naar je eindbestemming

Niks is zo vervelend als moeten wachten op je koffers en uit moeten puzzelen hoe je bij je geboekte accommodatie komt. Met het vliegtuig ben je vaak ontzettend veel tijd en geld kwijt buiten je vlucht alleen om. Natuurlijk moet je ruim van tevoren op het vliegveld zijn en eenmaal geland ben je nog niet precies waar je moet zijn. De trein heeft deze problemen ook, omdat de stations zich natuurlijk niet altijd bevinden waar je moet zijn. Als je met de auto gaat kun je je eindbestemming direct invoeren op je navigatie en kan je direct heenrijden waar je naartoe wil. Muziekje aan, zonnebril op en genieten maar!

Share this Post!