By Admin

Category: Blog

Waarom een campervakantie leuker is dan andere vakanties Comments Off

Waarom een campervakantie leuker is dan andere vakanties

Op vakantie gaan is één van de mooiste momenten van het jaar. Ik kan me nog zo goed de eerste keer herinneren dat ik naar Frankrijk ging. Ik kom uit het platte kikkerland dus toen ik na een nacht wakker werd keek ik mijn ogen uit. De bergen van Frankrijk verwonderden mij helemaal. En dan gingen we lekker de vouwwagen uitklappen en klaar zetten. Mijn pa had zelfs een model waar je de keuken op de achterkant had. Hierdoor kon hij de auto parkeren en effe een eitje bakken voor ons wanneer hij dat wou. Maar als ik later veel geld heb, ga ik een camper kopen. Want hoewel een vouwwagen nostalgisch is voor mij denk ik dat ik toch liever een camper heb later.

Nog meer vrijheid in de vakantie

Een vouwwagen geeft heel erg veel vrijheid. Het is licht en je kunt in 5 minuten hem uitklappen en dan zit je al. Maar een camper is nog beter. Want tegenover de 5 minuten van de vouwwagen staat de 0 seconden van de camper. En als je een niet al te grote camper hebt, kun je het als een beetje grote auto zien waarmee je overal naartoe kan gaan. Ik ken iemand anders die een omgebouwde wagen heeft. Daarmee kan hij spontaan op vakantie gaan. Hij heeft gewoon alles al in de wagen liggen. Die is zo weg in zijn geïmproviseerde camper. Het is trouwens een goed idee om een camper huren in de eerste plaats te doen want dan weet je wat je zoekt in een camper voordat je duizenden euro’s uitgeeft.

Lekker comfort van huis

Een camper heeft ook een stuk meer comfort. Het is meestal minder ruim dan een tent of vouwwagen maar je krijgt er wel wat voor terug. Mijn stiefmoeder heeft bijvoorbeeld een caravan wat als het ware een slechtere versie van de camper is. Daarin kon je echt knus zitten op een bankje met muren tussen jou en de regen. Als het dan regende en koud was konden wij lekker binnen risk spelen. In een tent is het toch een stuk minder warm dan in een camper. Ook had de camper echte bedden waarin je kon slapen met matrassen. Dat slaapt toch een stuk meer vertrouwd dan een luchtmatras van 2 cm en een slaapzak.

Het beste voor iedereen

In de laatste twee alinea’s beschreef ik twee verschillende aspecten van vakantie. Sommige mensen zien het als een tijd waarin je op avontuur gaat. Ik heb wel eens op een Frans akkerveld tussen de slakken geslapen terwijl het nat en koud was. Nou moet ik zeggen dat het niet de beste ervaring was. Ik heb nauwelijks kunnen slapen door de kou en nattigheid en mijn broertje kreeg een oorontsteking ervan. Een camper is eigenlijk de combinatie van avontuur en comfort. Want je kunt er overal mee naar toe trekken en als een plek te saai is dan ga je weer verder. Maar tegelijkertijd zit je warm en knus binnen. Dus de camper is het ideale voertuig voor de vakantie.

Share this Post!