09 sep

By Admin

Category: Blog

Wat is de beste verzekering voor jouw huurauto? Comments Off

Wat is de beste verzekering voor jouw huurauto?

Zodra je een auto gaat huren zullen er verschillende vragen aan je worden gesteld. Wil je een inzittendenverzekering? Navigatie? Of wil je het eigen risico afkopen? De medewerkers van het verhuurbedrijf zullen deze vragen aan je stellen zodat jouw reis compleet wordt gemaakt. Echter zal je niet al deze dingen nodig hebben; navigatie kan tegenwoordig namelijk ook met de telefoon worden geregeld. Dus wil je een auto huren in Den Haag? Zorg er dan voor dat je de dingen kiest die goed bij je passen. 

Schadeverzekering

Het eerste en misschien wel belangrijkste waar je naar moet kijken is de verzekering die je afsluit. Hierbij zijn er veel opties. Echter begint het vaak bij de standaard WA-verzekering. In de meeste landen is deze verzekering ook verplicht, waardoor hij vaak standaard is inbegrepen bij de auto. Hierboven op kan je je dan verzekeren voor andere dingen die al snel te maken hebben met aansprakelijkheid. Hierbij kan je ervoor kiezen je minimaal te verzekeren, omdat je ervan bent verzekerd dat de kans op schade nihil is. Ook kan je er voor kiezen je volledig te verzekeren, waardoor eventuele krassen of schade niet meer voor eigen rekening is. Zodra je dus weet dat je een roekeloze bestuurder bent, is het handig deze optie te overwegen. 

Verzekering bij diefstal

Naast het verzekeren van eventuele schade, is het ook belangrijk dat je kijkt naar een verzekering voor diefstal. Niet is namelijk zo vervelend als wanneer je huurauto wordt gestolen en deze niet verzekerd is hiertegen. Als de huurauto hier wel tegen is verzekerd, is het alsnog belangrijk te kijken of er een hoog eigen risico is bij diefstal, want dan kan een gestolen huurauto erg in de kosten oplopen. 

Ongevallenverzekering voor de inzittenden

Als laatste is er de optie om een ongevallenverzekering voor de inzittenden af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat letsel aan de inzittenden gedekt wordt. Hierdoor zal je als bestuurder niet volledig voor de kosten op hoeven te draaien. Naast dat het ten eerste belangrijk is dat iedereen in de auto er ongedeerd uit komt, is het ook belangrijk dat je niet in de kosten zal omkomen. Hierdoor is voor een auto huren zo’n verzekering een goede optie. 

Share this Post!