31 aug

By Admin

Category: Blog

Wat kun je doen als je van je lease auto af wilt Comments Off

Wat kun je doen als je van je lease auto af wilt

De kans is groot dat je van je autolease contract af wilt als je bezig bent dit artikel te lezen. Er zijn mogelijkheden om je leasecontract voortijdig stop te zetten, maar dit komt je meestal duur te staan. Een bedrijf dat zich bezig houdt met Private Lease ondernemen is namelijk niet blij als klanten weglopen. Je kunt grote financiële gevolgen ondervinden als je je contract voortijdig stopzet. Loop daarom altijd eerst alle opties na voordat je besluit je contract te beëindigen. Soms is je contract laten aflopen zelfs voordeliger dan hem stopzetten. Wat je kunt doen als je je contract wilt beëindigen en hoe je de schade beperkt lees je in dit artikel.

Redenen om je leasecontract vroegtijdig op te zeggen

Er zijn verschillende mogelijkheden waarom je je contract wilt opzeggen. De meeste mensen die een auto leasen zijn niet direct van plan hun contract op te zeggen, maar het is natuurlijk mogelijk dat er dingen in je leven gebeuren waardoor je niet anders kan dan je contract opzeggen. Een van de redenen kan zijn dat je bedrijf slecht loopt, dat je ergens anders goedkoper een auto kunt leasen, dat je een ander model wilt of meer kilometers rijdt dan mag van het contract. De zonet genoemde redenen worden het vaakst genoemd door leasers die hun contract vroegtijdig willen stoppen. De vraag luidt alleen: kun je zomaar je contract opzeggen?

Hoe je je leasecontract kunt beëindigen

Het is mogelijk om je leasecontract zelf vroegtijdig op te zeggen, maar het gaat niet zomaar. Meestal straft de leasemaatschappij je met een enorme afkoopsom en soms krijg je zelfs een boete. Denk daarom goed na voordat je je contract opzegt en reken uit of het goedkoper is om je contract op te zeggen of te wachten tot het contract afloopt. De leasemaatschappij kan ook je Lease auto overnemen, en met deze optie hoef je niet bang te zijn voor afkoopsommen en boetes. Als de maatschappij je contract overneemt, kunnen ze je auto snel aan iemand anders leasen, die dan jouw contract overneemt en goedkoop kan leasen.

Share this Post!