Laadstation voor thuis kopen
23 jun

By Admin

Category: Blog

Welk laadstation voor thuis moet ik kopen? Comments Off

Welk laadstation voor thuis moet ik kopen?

Rijdt u sinds kort in een elektrische auto, dan gaat er een wereld van u open. Wat zijn de voordelen van elektrische rijden en hoe kunt u op uw eigen oprit een laadpaal krijgen? In deze blog komt u erachter wat de voordelen zijn. Niet alleen van elektrisch rijden, maar ook van het hebben van een eigen laadpaal. Niet langer hoeft u naar de benzinepomp te rijden om uw geld uit te geven aan de almaar stijgende gasprijzen. Op uw eigen oprit kunt u heel eenvoudig ervoor zorgen dat de accu van uw auto weer vol is. Wilt u weten welke laadstation voor thuis u moet kopen? Lees dan verder in deze blog.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrische auto’s hebben veel voordelen. Ze zijn milieuvriendelijk, verminderen geluidsoverlast en verbeteren de luchtkwaliteit. Ze hebben ook veel voordelen ten opzichte van benzine-aangedreven voertuigen.

Elektrische auto’s kunnen thuis worden opgeladen met zonne-energie of door de stekker in het stopcontact van de laadstation te steken. De batterij gaat lang mee en is veel goedkoper in onderhoud dan de benzinetank.

Met de toename van het gebruik van elektrische voertuigen, is er een toename van de vraag naar elektrische fietsen en e-bikes, evenals naar opladers die deze voertuigen snel kunnen opladen.

De nadelen van elektrische auto’s zijn hun beperkte actieradius en hoge kosten. Elektrische auto’s kunnen niet zo ver of snel worden gereden als voertuigen op benzine. Ook is het voor elektrische auto’s moeilijk om thuis volledig op te laden, waardoor ze vaak aan openbare stopcontacten moeten worden opgeladen. Bovendien hebben elektrische auto’s een hogere prijs dan benzine-aangedreven voertuigen vanwege aanvullende kosten.

De markt voor auto-oplaadstations is tegenwoordig booming

Autolaadstations worden in veel verschillende industrieën gebruikt, maar het is geen geheim dat de markt voor laadstations voor thuis tegenwoordig booming is. Deze laadstations worden gebruikt in de residentiële, commerciële en industriële wereld. Hiermee kunnen mensen hun auto snel en gemakkelijk opladen terwijl ze op het werk of onderweg zijn.

Laadstations voor thuis worden tegenwoordig voor de meeste mensen een noodzaak. Mensen die laadpalen gaan gebruiken, zien ook een toename van het aantal elektrische auto’s dat jaarlijks wordt verkocht. Het aantal elektrische auto’s op de weg is de afgelopen tien jaar met 2 miljoen toegenomen en zal naar verwachting de komende tien jaar met 3 miljoen per jaar toenemen. Een groeiend aantal mensen koopt elektrische auto’s zoals de Nissan Leaf en Tesla Model 3. De stijging van de verkoop van elektrische auto’s heeft ook geleid tot een toename van de vraag naar opladers. Naar schatting zullen er in 2020 wereldwijd 42 miljoen plug-in voertuigen op de weg zijn.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten laadstations op de markt, maar het is belangrijk om te weten hoe ze werken voordat u er een kiest. In deze blog informeren we u over de soorten laadpalen, zodat u een geschikte uitvoering kunt kiezen voor uw elektrische auto.

Laadstation auto thuis kopen

Verschillende soorten laadstations voor thuis en onderweg

Er zijn veel verschillende soorten laadpalen op de markt verkrijgbaar en ze hebben verschillende functies. Dit artikel bespreekt het verschil tussen auto- en draagbare opladers, wat u moet weten voordat u er een koopt en hoe u de beste kunt kiezen voor uw behoeften.

Wanneer u op zoek bent naar een laadpaal, let dan op de volgende punten: 

  • het wattage, dat aangeeft hoeveel stroom hij per uur kan leveren; 
  • de stroomsterkte, die aangeeft hoe snel het uw apparaat kan opladen; 
  • of het al dan niet compatibel is met uw auto

Het is belangrijk dat u een laadstation koopt die u thuis kunt gebruiken. En vooral dat de laadpaal geschikt is voor uw auto. Is dat niet het geval, dan kan dat risico’s opleveren en krijgt u straks onverhoopt te maken met stroomuitval of kortsluiting. Komt u hier niet zelfstandig uit? Dan kunt u altijd een specialist inschakelen die u van advies en informatie voorziet. Bovendien kan hij de installatie van de laadpaal op zich nemen, zodat u daar geen omkijken naar heeft. 

Hoe laad ik mijn elektrische auto op aan een openbaar laadstation?

Heeft u geen laadstation thuis en wilt u wel uw auto gemakkelijk op kunnen laden? Daarvoor kunt u van een laadpaal op het bedrijf gebruikmaken, of u zoekt naar een openbare laadpaal. Uw elektrische auto opladen aan een openbare laadpaal is niet zo eenvoudig als de stekker in het stopcontact steken. U moet weten wat u moet doen voor, tijdens en na het opladen van uw elektrische auto.

Openbare laadpalen zijn een geweldige manier om uw elektrische auto op te laden. Ze bevinden zich meestal in de buurt van winkelcentra, supermarkten en andere openbare locaties. Het is belangrijk om te onthouden dat openbare laadstations niet overal beschikbaar zijn. Ziet u geen openbaar laadstation in de buurt, zoek dan online naar een laadpaal in de buurt of zorg voor een laadstation aan huis.

Wat moet u weten over het opladen van uw elektrische auto aan een openbaar laadstation?

Openbare laadstations worden steeds populairder omdat ze de consument gemakkelijk toegang en gemak bieden. Ze kunnen echter ook een bron van verwarring zijn voor consumenten die niet goed thuis zijn in het opladen van hun elektrische auto’s.

Autobezitters moeten weten dat het opladen van een elektrische auto anders is dan bij andere typen voertuigen. Het proces omvat het aansluiten van de oplader, het inschakelen van de motor, wachten tot het opladen is voltooid en het loskoppelen van de oplader aan het einde van elke sessie. Heeft u een laadstation voor thuis, dan hoeft u gelukkig niet passief te wachten tot de accu vol is. U kunt gewoon uw werkzaamheden vervolgen terwijl uw auto is aangesloten.

Tips van experts voor het gebruik van een laadstation voor thuis en een elektrische auto

Als u een elektrische auto heeft, kan het een beetje moeilijk zijn om de batterij op te laden. Maar er zijn enkele tips die u kunnen helpen uw elektrische auto op te laden zonder de oplader aan te sluiten.

Experts raden aan om een omvormer te gebruiken om uw thuislader compatibel te maken met uw elektrische auto. Dit apparaat zet elektriciteit om van 110V naar 12V en laadt de accu van uw auto langzamer op dan wanneer deze in het stopcontact zou zijn gestoken.

Weet u al welke laadstation u voor thuis wilt kopen? Maak het uzelf gemakkelijk en schakel een professionele adviseur in die u verder kan helpen. Zo hoeft u niet meer naar een openbare laadpaal, maar kunt u altijd op uw eigen oprit de auto opladen.

Share this Post!