04 sep

By Admin

Category: Blog

Zakelijk auto leasen? Bepaal goed welke van de leasevormen het beste is voor jou Comments Off

Zakelijk auto leasen? Bepaal goed welke van de leasevormen het beste is voor jou

Heb je voor jouw bedrijf een zakelijke auto nodig? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een auto zakelijk te leasen. Maar voordat je die keuze te snel maakt is het belangrijk om goed na te denken waar je de auto precies voor nodig gaat hebben, hoe lang je hem nodig hebt en andere zaken. 

Bij het leasen van een zakelijke auto zijn er namelijk verschillende vormen waar je uit kan kiezen. Hieronder bespreken we de verschillende leasevormen in het kort en kun jij bepalen welke het beste is voor jou. 

1) Financial lease

Ten eerste is er de optie om te kiezen voor financial lease. Bij deze leasevorm zul jij uiteindelijk eigenaar worden van de auto. Dit is dan ook de grootste reden waarom veel mensen hiervoor kiezen. Het voelt een beetje als het afbetalen van je woning. Aan het einde van de periode wordt jij namelijk juridisch eigenaar van de auto en je bent dus echt aan het afbetalen op de auto in plaats van dat je de auto uiteindelijk weer terug moet geven. 

Een groot voordeel aan deze vorm is ook dat je direct al een goede auto voor je zaak kan nemen, waarbij je ook nog eens ooit de juridische eigenaar van de auto zult zijn. 

2) Operational lease

Bij deze leasevorm wordt jij geen eigenaar van de auto. Je huurt de auto dus in feite. Wel ben je hiermee van alles voorzien, zoals de verzekeringen, onderhoud en andere zaken, behalve de brandstof natuurlijk. Een goede keuze dus voor bedrijven die snel een goede auto nodig hebben, waarbij alles is geregeld, maar geen eigenaar hoeven te worden van de auto. Lees hier ook meer over de verschillende tussen financial en operational leasen

3) Occasion lease

Wil je in een goede auto rijden, maar de kosten niet al te hoog laten oplopen? Dan kan occasion lease een goede uitkomst zijn. Hierbij maak je namelijk gebruik van een gebruikte auto, waardoor de kosten vaak lager zijn dan de andere vormen. 

4) Shortlease

De naam zegt het al. Je maakt gebruik van een korter contract voor de minder lange termijn. Shortlease is vaak een stuk flexibeler. Voor ondernemers kan dit een goede uitkomst zijn wanneer er tijdelijke projecten en opdrachten zijn of wanneer er tijdelijk personeel in dienst is. Shortlease is er dus voor om snel van een auto voorzien te zijn voor een flexibele periode. 

Share this Post!